18 march 2013, 10:17 Kaleidoscope views 4996
18 march 2013, 10:17 Kaleidoscope views 4996

Țările CSI lovite de ciclon

Ucraina este cuprinsă de viscol, iar Kazahstanul de inundații. Țările CSI au fost cuprinse de un ciclon puternic, anunță mir24.tv.

Datorita ninsorilor în Ucraina au rămas fără curent electric peste 300 de localități. Între timp, în regiunea Karaganda din Kazahstan topirea zăpezii a inundat sute de case particulare. Oamenii sînt evacuați de urgență.

Între timp, capitala Rusiei a  supraviețuit ninsorilor, acum luptă cu ghețușul. Ministerul situațiilor de urgență și poliția rutieră cer conducătorilor auto să fie atenți pe drumurile din Rusia Centrală și în Moscova. Și pietonii sînt atenționați în legătură cu gheața de pe trotuare.

În Belarusi, din cauza zăpezii și numeroaselor accidente pe drumuri s-au ambuteiaje de mulți kilometri. Furtuna a provocat accidente pe liniile electrice de înaltă tensiune. Acesta a lăsat fără curent electric sute de localități.Cu toate că la moment vremea s-a ameliorat ușor, vîntul este puternic.

Keywords:

meteo , avertizare , CSI

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1447
Populația:
1648 locuitori

Vadul-Raşcov este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vadul-Rașcov și Socola. Amplasat pe cursul superior al Nistrului satul Vadul-Raşcov se află la o distanță de 23 km de orașul Șoldănești și la 104 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1648 de oameni. Vadul-Raşcov a fost atestat documentar la 14 ianuarie 1447.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.