03 october 2022, 18:00 Kaleidoscope views 1694
Nava Endurance, care s-a scufundat în 1915, a fost descoperită în largul Antarcticii
03 october 2022, 18:00 Kaleidoscope views 1694

Nava Endurance, care s-a scufundat în 1915, a fost descoperită în largul Antarcticii

Nava de expediție Endurance, care s-a scufundat în 1915, a fost descoperită în Marea Weddell, lîngă coasta Antarcticii, la o adîncime de trei mii de metri, se spune în declarația Falklands Maritime Heritage Trust.

Endurance s-a scufundat în 1915 în Marea Weddell în timpul unei campanii transarctice organizate de celebrul explorator britanic, Ernest Shackleton. Din cauza gheții, în corabie s-a format o gaură, în legătură cu care nava a început să se scufunde. Endurance nu a ajuns niciodată la țărmul Antarcticii. Toți membrii echipajului au reușit să se salveze.

"Falklands Maritime Heritage Trustare are plăcerea să anunțe că expediția Endurance 22 a descoperit epava navei Endurance a lui Sir Ernest Shackleton", se menționează în declarația fundației postat pe site-ul expediției.

 Se remarcă faptul că Endurance a fost găsită la o adîncime de 3008 de metri în Marea Weddell. Unul dintre liderii expediției a subliniat că la căutarea au fost folosite navei cele mai noi tehnologii subacvatice.

 

Source: noi.md

Keywords:

nava , Antarctica , găsirea

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
1479 locuitori

Rotunda este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Rotunda și Hlinaia Mică. Satul Rotunda este situat la o distanţă de 15 km de orașul Edineț, la 24 km de stația de cale ferată Brătușeni și la 215 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1479 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Rotunda datează din anul 1772.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.