23 march 2022, 10:30 Kaleidoscope views 1471
Moldova, în topul celor mai fericite țări
Photo: psychologies.ru
23 march 2022, 10:30 Kaleidoscope views 1471

Moldova, în topul celor mai fericite țări

Moldova este o țară din ce în ce mai fericită. Aceasta este concluzia care se conține în Raportul Mondial al Fericirii - un studiu anual, realizat în 149 de țări ale lumii în baza nivelului de trai, a speranței de viață, a gradului de corupție, dar și a altor indicatori, informează Noi.md.

Țara noastră a urcat trei poziții în acest an.

Republica Moldova s-a poziționat, în acest an, pe locul 62 în clasamentul fericirii, cu trei poziții mai sus decît anul trecut. În procesul de realizare a raportului, țările au fost verificate după categorii specifice precum: economie, sănătate mintală, sistem medical, sistem educațional, rata nașterii și a decesului, migrația și altele.

Conform raportului, al cincilea an consecutiv, Finlanda a obținut titlul de cea mai fericită țară din lume. În timp ce pe ultimele locuri în topul fericirii sînt țări precum Liban și Afganistan.

Raportul Mondial al Fericirii, aşa cum se numeşte studiul, este realizat cu sprijinul ONU şi publicat anual, de mai bine de un deceniu.

 

Source: noi.md

Keywords:

Moldova , rating , fericire

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
1980 locuitori

Lunga este un sat şi comună din raionul Floreşti. Lunga este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, satul se află la distanța de 8 km de orașul Florești și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1980 de oameni. Satul Lunga a fost întemeiat în secolul XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.