04 march 2013, 11:23 Kaleidoscope views 6751
04 march 2013, 11:23 Kaleidoscope views 6751

Analiștii: Ne așteaptă o nouă Apocalipsă economică?

Una după alta ţări cu prestigiu cad pradă crizei economice, iar salvarea lor din ghearele falimentului este din ce în ce mai anevoioasă. Milioane de oameni, care ieri o duceau bine, acum stau pe străzi pentru că nu mai au case sau locuri de muncă.

Ce s-a întâmplat în America, în anul 2008, este pe cale să se mai repete, spune analistul financiar Marc Faber care a făcut pentru Bloomberg o radiografie a situaţiei economice, scrie incomemagazine.ro.

Deşi UE a fost zdruncinată din temelii de situaţia care s-a tot agravat în Cipru, undele falimentului s-au simţit şi peste Ocean: "Cu toate că am resimţit cu toţii o parte din dezastrul din Cipru în devalorizarea monedelor noastre, însă cu toate astea, aurul a reuşit să rămînă, aparent, în picioare", a declarat Faber.

"Însă lucrurile vor lua o întorsătură nefavorabilă. Din moment ce scoţi bani pe bandă rulantă, doar pentru a acoperi, de ochii lumii, găurile din buget, dar aceşti bani nu ajung în mîna consumatorilor, asta va afecta cum nici nu ne imaginăm economia.

Tot ce pot să vă spun este că sîntem făuritori de bule, peste bule, peste bule, care, la un moment dat - nu foarte îndepărtat - se vor sparge. Iar acest lucru va genera o criză sistemică. În acel moment nici măcar puterea aurului nu ne va mai folosi. Nimic nu ne va mai salva", a conchis Faber.

Keywords:

criza , economie , Europa

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1672
Populația:
2858 locuitori

Iabloana este un sat şi comună din raionul Glodeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Soroca și Iabloana. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Glodeni și la 164 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2858 de oameni. Satul Iabloana a fost menționat documentar în anul 1672.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.