14 july 2022, 09:30 Kaleidoscope views 2252
Parlamentul se va convoca în plen joi și vineri
Photo: moldova.md
14 july 2022, 09:30 Kaleidoscope views 2252

Parlamentul se va convoca în plen joi și vineri

 Joi și vineri, 14 și 15 iulie, deputații se vor reuni în ședințe plenare. Astăzi, membrii Biroului permanent au completat ordinea de zi a ședințelor în plen cu propunerile venite din partea comisiilor parlamentare, informează moldpres.md.

Deputații urmează să examineze, în lectura a doua, ratificarea mai multor acorduri, printre care: Acordul cu Uniunea Europeană privind asistența macrofinanciară în sumă de 150 mln de euro, Contractul de credit dintre Republica Moldova și Agenția Franceză pentru Dezvoltare, în sumă de 15 mln de euro, dar și Acordul de împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare în vederea realizării proiectului ”Securitatea furnizării gazelor naturale”.

În prima lectură va fi examinată ratificarea Acordului de finanțare cu Asociația Internațională pentru Dezvoltare și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare în vederea realizării Programului ”Moldova, măsuri în situație de urgență, reziliență și competitivitate. Operațiunea de politici de dezvoltare”, precum și a Acordului cu Guvernul Republicii Franceze privind activitățile Agenției Franceze de Dezvoltare, Proparco și Expertise France în țara noastră.

Pe ordinea de zi au mai fost incluse un șir de proiecte de modificare a mai multor acte normative.

De asemenea, deputații vor audia Raportul pentru anul 2021 privind finanțarea partidelor politice și Raportul Comisiei de anchetă privind modul de exploatare a substanțelor minerale utile și determinarea impactului asupra mediului.

Site-ul moldovenii.md va efectua transmisiunea în format text a ședinței Parlamentului Republicii Moldova. Începutul la ora 10:00.

Source: moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
792 locuitori

Dobruşa este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dobrușa, Zahorna și Recești. Satul Dobrușa este situat la o distanță de 20 km de orașul Șoldănești și la 130 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 792 de oameni. Satul Dobrușa este atestat documentar în anul 1437.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.