27 july 2022, 16:30 Kaleidoscope views 3269
Republica Moldova are cel mai ieftin internet mobil din Europa de Est
27 july 2022, 16:30 Kaleidoscope views 3269

Republica Moldova are cel mai ieftin internet mobil din Europa de Est

Republica Moldova se află pe locul opt în lume și pe primul loc în Europa de Est în clasamentul statelor cu cel mai ieftin internet mobil.

Prețul mediu plătit în Republica Moldova pentru 1 GB de date mobile este de 0,26 dolari, relevă date publicate de cable.co.uk și analizate de Mold-Street.com, transmite stiri.md.

Astfel, prețul mediu plătit în Republica Moldova pentru 1 GB de date mobile este cu peste 50-60% mai mic decât în Ucraina, România sau Federația Rusă, de trei ori mai mic ca în Serbia, Belarus, de patru ori ca în Georgia, de cinci ori mai ieftin ca în Ungaria și de 10 ori mai ieftin ca în Slovacia, Germania și Albania.

În schimb, în Israel prețul mediu plătit pentru 1 GB de date mobile este de șase ori mai mic decât în Moldova, iar în Italia și San Marino de aproape două ori.

Datele publicate relevă că din 2019 costul mediu plătit în Republica Moldova pentru 1 GB de date mobile a scăzut mai mult de 10 ori. Este adevărat că și în alte state costul s-a redus: în Israel a scăzut de 22 de ori, iar în San Marino de aproape 50 de ori.

Analiza include 233 de țări. Pe plan mondial, Israel este statul cu cel mai mic tarif mediu la internet mobil (0,04 dolari pentru 1 GB), urmat de Italia și San Marino.

La polul opus se află Insula Sfânta Elena, care are cel mai scump Internet mobil din lume (41,06 dolari pentru 1 GB). Ea este urmată de alte câteva mici state insulare precum Tokelau, São Tomé and Príncipe și Insulele Falkland.

 

 

Source: stiri.md

Keywords:

internet , ieftin , Europa , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1748
Populația:
762 locuitori

Constantinovca este un sat din cadrul comunei Pervomaisc, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Căușeni și la 50 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 762 de oameni. Satul Constantinovca a fost menționat documentar în anul 1748.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.