18 june 2013, 14:49 Kaleidoscope views 10796
18 june 2013, 14:49 Kaleidoscope views 10796

Un nou asteroid descoperit de astronomi


Foto: jurnalul.ro

Gigantul asteroid care a trecut pe lângă Terra luna trecută aparţine unei noi categorii roci spaţiale, scrie space.com.

Asteroidul 1998 QE2 şi luna sa au trecut la 5,8 milioane de kilometri de Pământ pe data de 31 de mai, fiind cea mai mică distanţă din ultimii 20 de ani. Noi imagini surprinse de observatorul din Puerto Rico arată cât de unic este asteroidul.

"Are o culoare roşie închisă şi primitivă, ceea ce demonstrează că nu a fost topit sau încălzit atât de mult ca alţi asteroizi. N-am mai văzut niciodată unul care să arate aşa şi niciun meteorit n-a provenit vreodată dintr-un asemenea asteroid. Este o bestie noua", au concluzionat specialiştii.

1998 QE2 a fost descoperit pe 19 august 1998, de astronomii din programul de cercetare a asteroizior apropiaţi de Terra iniţiat de Massachusetts Institute of Technology (MIT) din apropiere de Socorro, în New Mexico.

Sursa: jurnalul.ro

Keywords:

asteroid , descoperire , Pamint

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1877
Populația:
405 locuitori

Hîrtop este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bruslachi, Mocreachi, Hîrtop și Marian. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Grigoriopol și la 65 km de Chișinău. Populaţia satului Hîrtop alcătuia 405 oameni în anul 2007. Satul Hîrtop a fost menționat documentar în anul 1877.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.