17 october 2023, 10:30 Kaleidoscope views 1328
Nicu Țărnă:
17 october 2023, 10:30 Kaleidoscope views 1328

Nicu Țărnă: "În fiecare din noi trăiesc doi lupi"

Oricine se poate schimba, transforma și are toată puterea de a se schimba și de a fi absolut cine poate fi în realitate.

O astfel de opinie a exprimat muzicianul rock, actorul și producătorul Nicu Țărnă în cadrul emisiunii "Кредо героя" cu Pavel Sidorenko, relatează Noi.md .

El a remarcat că în fiecare din noi există doi lupi: unul bun și unul rău, și va cîștiga cel pe care îl hrănești.

"În noi există și creație, dar și distrugere. Oamenii se pot transforma. Oricine se poate schimba. Pentru aceasta este nevoie ca în capul său să ajungă gîndurile potrivite. Trebuie să comunici cu oamenii potriviți, să te uiți la filmele potrivite, să asculți o muzică bună. Adică, toate acestea afectează calitatea omului. Același poet Nichita Stănescu spunea că noi sîntem ceea ce iubim. Sîntem ceea ce alegem, ceea ce iubim, ceea ce ne place. Asta noi suntem. Ca în proverbul rusesc, spune-mi cine este prietenul tău și-ți voi spune cine ești tu", a subliniat Nicu Țărnă.

"Eu cred în transformare, în faptul că o persoană poate și are puterea de a se schimba și de a fi ceea ce poate fi în realitate. Dar, din nou, nu întotdeauna. Pentru că, sîntem exact ca și corpul nostru. Să spunem că avem degete de la picioare, avem degete de la mîini, avem alte organe, avem un creier. Așa și în societate, există oameni care trebuie să fie lideri, centrul. Există oameni care trebuie să fie pumnii, există oameni care trebui să fie picioarele și așa mai departe. Asta nu înseamnă că sînt mai răi decît alții, ei au un potențial psihologic sau emoțional, pregătirea este diferită. Dar există genii în diferite domenii și nimeni nu știe de unde au venit", a precizat muzicianul rock, actorul și producătorul, Nicu Țărnă.

În opinia sa, faptul că noi cu toții sîntem absolut diferiți este minunat.

"Este foarte bine! Acest lucru ne oferă șansa de a fi total diferiți, principalul lucru este să nu ne facem rău unii altora. Este minunat! Este ca și cum există, de exemplu, femei diferite. Da, din punct de vedere fiziologic ele sînt la fel, dar toate sînt diferite, la fel ca bărbații. Fiziologic, toți sînt la fel, dar toți sînt diferiți, pentru că unul este mai sensibil față de poezie, altul de sport, sau de muzică, de medicină, de politică și așa mai departe. În asta constă toată frumusețea, aceasta este diferența și este chiar foarte interesant. Imaginați-vă că toți sîntem absolut la fel. Nu ar mai fi interesant", a spus Nicu Țărnă.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
138 locuitori

Hîrtop este un sat din cadrul comunei Scumpia, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Fălești și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 138 de locuitori. Satul Hîrtop a fost menționat documentar în anul 1859.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.