15 july 2013, 12:36 Kaleidoscope views 7054
15 july 2013, 12:36 Kaleidoscope views 7054

Barometrul fericirii din Vilnius


Foto: 15min.lt

Primarul din Vilnius intenţionează să instaleze un ecran uriaş pe clădirea primăriei locale pentru a difuza în timp real datele furnizate de un “barometru al fericirii”, care va monitoriza starea de dispoziţie a locuitorilor din capitala Lituaniei.

Ecranul uriaş va prezenta nivelul de fericire al celor 520.000 de rezidenţi ai oraşului, afişînd un număr pe o scală de 1 la 10, care reflectă “scorul de fericire” expediat de fiecare locuitor din oraş de pe telefonul mobil sau de pe computer.

Sistemul este deja funcţional şi rezultatele sale sînt afişate pe televizoarele din holul central al prefecturii locale. În această săptămînă, scorul afişat de barometrul fericirii din Vilnius a fluctuat între şase şi şapte puncte.

Rezultatele primei săptămîni au arătat că dimineața locuitorii Vilniusului se simt mai fericiți, peste zi indicele de fericire cade, iar seara revine din nou la viață. Iar vineri fericirea pur și  simplu îi copleșește pe locuitorii orașului.

Sursa: 15min.lt

Keywords:

fericire , oraș , Europa

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1610
Populația:
979 locuitori

Parcani este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Parcani și Voloave. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Soroca și la 150 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 979 de oameni. Satul Parcani a fost menționat documentar în anul 1610.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.