01 october 2014, 14:55 Sport views 11345
01 october 2014, 14:55 Sport views 11345

Moldova va fi reprezentată de 5 sportivi la Jocurile Olimpice de la Soci

Foto: ipn.md

Moldova va fi reprezentată de 5 sportivi la Jocurile Olimpice de la Soci. Pînă la startul competiţiei a rămas mai puţin de o lună, transmite IPN.

Din delegaţia olimpică a Republicii Moldova fac parte Alexandra Camenșcic, Victor Pînzaru (ambii - schi fond), Mirko Deflorian, Linder George (ambii - schi alpin) şi Bogdan Macovei (sanie).

Olimpiada de iarnă se va desfăşura în perioada 7-23 februarie. Primul sportiv moldovean care va pleca la Soci este Bogdan Macovei, pe 2 februarie. Ceilalţi vor face deplasarea spre Rusia ceva mai tîrziu.

„Pe 20 ianuarie am putea cîştiga încă o cotă olimpică. Este vorba despre Svetoslav Maliutin la schi fond", a declarat pentru IPN preşedintele Federaţiei de Biatlon din Moldova, Petru Bria.

Pînă acum, cel mai bun rezultat obţinut vreodată de un sportiv moldovean la Jocurile Olimpice de iarnă a fost înregistrat de Natalia Levcenkova. Ea a ocupat locul 8 în cursa de 15 km individual la biatlon în cadrul Olimpiadei de la Torino din 2006.

Source: ipn.md

Keywords:

sport , olimpiada , moldovenii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1494
Populația:
1908 locuitori

Zîrneşti este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Zîrneşti, Paicu și Treteşti. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Cahul și la 152 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1908 oameni. Satul Zîrnești a fost menționat documentar în anul 1494.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.