22 may 2014, 10:42 Sport views 7443
Artur Ioniță, primul jucător moldovean din Serie A. Cu cine a semnat fotbalistul un nou contract
Photo: protv.md
22 may 2014, 10:42 Sport views 7443

Artur Ioniță, primul jucător moldovean din Serie A. Cu cine a semnat fotbalistul un nou contract

Un vis devenit realitate. Mijlocaşul naţionalei Moldovei, Artur Ioniţă, va fi primul jucător moldovean care va evolua în Serie A. Ioniţă va pleca în luna iunie la Hellas Verona, cu care a încheiat un contract pe 3 sezoane. El va avea adversari vedete ca Pirlo, Tevez, Balotelli sau Kaka. Ioniţă spune că acest lucru nu îl sperie, ci, dimpotrivă, este o provocare.

În aceste zile Artur Ioniţă este convocat la naţionala Moldovei, cu care urmează să joace 3 amicale - pe 24 mai cu Arabia Saudită, pe 27 mai în faţa Canadei, iar pe 7 iunie tricolorii o vor infrunta pe Camerun. Ioniţă a fost felictat de coechipierii de la selecţionata pentru transferul în Italia.

Ioniţă este primul fotbalist moldovean care a ajuns în Serie A, campionat care intră în top 5 cele mai puternice din Europa. Moldoveanul se mîndreşte că la Verona va fi coleg cu Luca Toni, campion mondial în 2006.

Totuşi Ioniţă regretă un singur lucru, şi anume că nu va lupta cu Verona în cupele europene.

Artur Ioniţă are 23 de ani şi deocamdată va pleca de unul singur în Italia, însă ulterior ar vrea să-şi ia incolo şi părinţii.

În sezonul recent încheiat, Ioniţă a jucat pentru formaţia elveţiană, FC Aarau, şi a fost cel mai important jucător pentru elveţieni, evoluînd în 34 de partide. El a reuşit să înscrie 6 goluri.

Source: protv.md

Keywords:

fotbal , sport , moldovenii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1800
Populația:
1890 locuitori

Ţînţăreni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Ţînţăreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 25 km de oraşul Teleneşti şi la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1890 de oameni. Satul Țînțăreni a fost menționat documentar în anul 1800.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.