22 may 2014, 15:49 Sport views 8241
Festivalul ”Olympic Fest” la a XXIII-a ediție
Photo: ipn.md
22 may 2014, 15:49 Sport views 8241

Festivalul ”Olympic Fest” la a XXIII-a ediție

Sîmbătă, 24 mai, Chişinăul se va transforma într-un oraş olimpic. Sportivi, oficiali, interpreţi, dar şi simpli cetăţeni vor lua parte la cel mai sportiv eveniment al anului, "Olympic Fest". Evenimentul va începe la ora 9:00 în scuarul Teatrului Naţional de Operă şi Balet, anunţă IPN.

Startul cursei, care are o lungime de 3,5 kilometri, va fi dat la ora 11:00. Pentru participanţii la cursă sunt pregătite 12.000 de tricouri. Cîştigătorii turneelor de trîntă vor fi remuneraţi cu doi berbeci şi doi cocoşi. De asemenea, va avea loc un meci amical de fotbal între echipele artiştilor şi politicienilor.

„Vrem să popularizăm mai multe genuri de sport în rîndul populaţiei. Nu este exclus ca un copil care va veni la sărbătoarea olimpică să îndrăgească un gen de sport. Principalul obiectiv al evenimentului este organizarea sportului în masă", a declarat la conferinţa de presă Nicolae Juravschi, preşedintele Comitetului Naţional Olimpic.

Festivalul "Olympic Fest" va avea loc pentru a 23-a oară în Republica Moldova.

Source: ipn.md

Keywords:

Festival , sport , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
890 locuitori

Paşcani este un sat şi comună din raionul Criuleni. Paşcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Criuleni și la 15 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 890 de oameni. Satul Paşcani a fost menționat documentar în anul 1495.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.