08 may 2014, 09:59 Sport views 8102
Moldoveanul Ion Lazarenco vrea să cucerească toate strîmtorile lumii
Photo: cotidianul.ro
08 may 2014, 09:59 Sport views 8102

Moldoveanul Ion Lazarenco vrea să cucerească toate strîmtorile lumii

Sportivul în vîrstă de 36 de ani, Ion Lazarenco, este unicul moldovean care a traversat înot strîmtoarea Gibraltar, iar în luna septembrie vrea să traverseze canalul Mînecii („La Manche").

Din anul 1997, înotătorul locuiește în Irlanda alături de soție și cei doi copii.

În Irlanda, sportivul lucrează în calitate de şofer, dar continuă să reprezinte Republica Moldova la campionatele internaționalea. Pe 11 mai, Ion reușește să traverseze strîmtoarea Gibraltar fără costum de neopren.

În acest an, moldoveanul s-a antrenat în ape cu temperaturi mai joase de 5°C, performanță pe care o au doar 80 de oameni din întreaga lume. În perioada 15 – 22 septembrie, Ion Lazarenco va traversa înot strîmtoarea Mînecii. Pentru aceasta, moldoveanul se antrenează în condiții extreme.

De cîțiva ani, sportivul a lansat proiectul „Nistru unește Moldova", care are drept scop de a contribui la crearea școlilor sportive, a terenurilor sportive și dezvoltarea activităților sportive în diferite regiuni ale țării. Anul trecut, Ion a organizat un maraton, cu scopul de a ajuta copiii orfani şi sportivii săraci din Moldova. Acesta a trecut înot timp de ot zile - 235 de kilometri de Nistru, de la Soroca pînă la Dubăsari.

Are planuri mari de viitor, va continua să ajute copii din Moldova și vrea să traveseze înot toate strîmtorile lumii.

Source: unimedia.info

Keywords:

înot , moldovenii , sport

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
537 locuitori

Ghermăneşti este un sat din cadrul comunei Suhuluceni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 18 km de oraşul Teleneşti şi la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 537 de oameni. Satul Ghermăneşti a fost menționat documentar în anul 1437.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.