20 february 2015, 15:14 Sport views 9123
Lupta Naţională „Voievod” la Căuşeni
20 february 2015, 15:14 Sport views 9123

Lupta Naţională „Voievod” la Căuşeni

După un cumplit război, care a durat aproape 10 ani de zile, la 15 februarie 1989, trupele Armatei Sovietice au fost retrase din Afganistan. Anul acesta s-au împlinit 26 de ani de la acest eveniment, pentru a patra oară consecutiv în Republica Moldova este marcată oficial Ziua Comemorării celor Căzuţi în Războiul din Afganistan. Cu această ocazie, în toate localităţile republicii au fost organizate acţiuni de comemorare a soldaţilor-internaţionalişti. Federația „Voievod" a organizat în orașul Căuşeni Cupa Regiunilor la Lupta Națională „Voievod" în memoria celor căzuți în acel război. La eveniment au participat sportivi din mun. Chișinău, Criuleni, Orhei, Ialoveni, Anenii-Noi, Strășeni, Hîncești.

Cupa Regiunii la Luptă Naţională „Voievod", se desfăşoară pentru prima oară la Căuşeni. Primii în concurs au intrat copii, ei fiind premiaţi la sfîrşitul evoluţiilor cu medalii, diplome şi trofee chiar de preşedintele Federaţiei Naţionale de Lupte „Voievod". Cel mai mare spectacol l-au oferit însă luptătorii stilului de luptă "voievod tradiţional". La turneu au participat circa 100 de sportivi din 6 regiuni ale ţării. Competiţiile de la Căuşeni au durat aproape întreaga zi, la final au fost premiaţi cei mai buni.

E de remarcat faptul că competiţiile au avut loc întru comemorarea eroilor căzuţi în luptele din Afganistan, anume veteranii acestui cumplit şi îngrozitor război, au fost printre primii care au ripostat atacurilor separatiștilor din stînga Nistrului, iar 44 de participanți ai războiului din Afganistan şi-au jertfit viaţa pentru suveranitatea şi integritatea Republicii Moldova.

Source: www.voievod.org

Keywords:

Voievod , lupta , sport

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1723
Populația:
1461 locuitori

Baroncea este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Baroncea Nouă și Baroncea. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Drochia și la 177 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1461 de oameni. Satul Baroncea a fost menționat documentar în anul 1723.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.