19 february 2016, 10:10 Sport views 6679
Federația de Taekwondo a Moldovei și-a schimbat antrenorul principal
19 february 2016, 10:10 Sport views 6679

Federația de Taekwondo a Moldovei și-a schimbat antrenorul principal

În ajunul încheierii ciclului olimpic 2012-2016. Federația WTF Taekwondo Moldova l-a înlocuit pe antrenorul principal al echipei naționale de taekwondo Vladislav Mazur, a cărui activitate a fost nesatisfăcătoare.

În acest post a fost numit Mihail Bețian.

Vă reamintim că Federația de Taekwondo WTF Moldova a obținut rezultate înalte la taekwondo, datorită lui Aaron Cook, care a cîștigat primul bilet olimpic pentru Moldova "de probă engleză" la această categorie sportivă.

Aaron Cook a cîștigat de-a lungul carierei sale șase medalii de aur la Campionatele Europene și titlul de Campion Mondial. El nu face parte din echipa olimpică a Marii Britanii din 2012. Conducerea naționalei olimpice britanice nu a luat în considerare nici prima poziție pe care Aaron Cook o ocupă în clasamentul WTF, nici realizările sale la nivel european și mondial. Motivul excluderii din echipă a lui Aaron a fost decizia lui de a se antrena de sine stătător, după un program individual.

În același timp, de remarcat faptul că numeroasele succese și victorii ale unor asemenea sportivi moldoveni precum Stepan Dimitrov (categoria de greutate 54 kg), Vladislav Arventi (categoria de greutate pînă la 68 kg), Andrei Rotaru (categoria de greutate 63 kg), Vadim Dimitrov (categoria de greutate de pînă la 58 kg), Ciuchitu Ana și alții demonstrează că Moldova are potențialul de a-și educa proprii campioni.

Source: sporter.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
573 locuitori

Medeleni este un sat din cadrul comunei Petreşti, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Ungheni și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 573 de oameni. Satul Medeleni a fost menționat documentar în anul 1490.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.