28 august 2016, 11:50 Sport views 5504
Maraton în Codri
28 august 2016, 11:50 Sport views 5504

Maraton în Codri

Aproape 300 de oameni au sărbătorit Ziua Moldovei printr-un mini-maraton, organizat în codrii Moldovei. Participanții au alergat pe distanţe de 15 şi 25 de kilometri. Cei mai rezistenţi au urcat până în Dealul Bălănești, cel mai înalt punct din țară, aflat la o altitudine de 429 de metri deasupra nivelului mării.

Cursa a început și s-a încheiat în localitatea Milești din raionul Nisporeni şi a avut drept scop promovarea unui mod de viaţă sănătos.

Câştigătorul cursei pe distanţa de 15 kilometri este Alexandru Vreme, care a purtat tricolorul pe tot parcursul competiţiei.

"Eu am vrut să demonstrez că totuşi ţin la ţara mea şi ştiu când e ziua ei, pot să o felicit cu a 25-a aniversare", a spus câştigătorul cursei de 15 km, Alexandru Vreme.

"Noi ne-am propus să facem o activitate mai sănătoasă, o activitate, care trebuie promovată, fiindcă asta e scopul evenimentului - de a promova sportul printre amatori şi profesionişti", a zis organizatorul Viorel Barbănouă.

În concursul pe distanţa de 25 de kilometri a triumfat Andrei Prisechin.

Competiția a fost organizată cu susţinerea Ministerului Tineretului şi Sportului.

Source: www.prime.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1659
Populația:
2795 locuitori

Mitoc este un sat şi comună din raionul Orhei. Mitoc este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Orhei și la 51 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2795 de oameni. Satul Mitoc a fost menționat documentar în anul 1659.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.