15 february 2017, 11:05 Sport views 3054
Trei medalii în pușculița pugiliștilor moldoveni (Video)
15 february 2017, 11:05 Sport views 3054

Trei medalii în pușculița pugiliștilor moldoveni (Video)

La cel mai vechi în Europa – al 61-lea Turneu Internațional din orașul maghiar Debrecen – au participat cca 130 pugiliști din 21 de țări ale Europei și Asiei, inclusiv din țările cu cei mai tari pugiliști Rusia, Anglia, Ucraina, Italia, Kazahstan, China și altele.

Moldova a fost reprezentată de discipolii școlii de box din Grimăncăuți, jumătate dintre aceștia s-au ridicat pe piedestalul de onoare.

Dumitru Galagoț, cat. de greutate 64 kg., a obținut medalia de argint. În lupta finală, prin decizia separată a arbitrilor 2-3, el a cedat gazdei ringului Richard Connie. Anterior, i-a învins pe belorusul Maxim Vislauh, polonezul Mateuș Polski și scoțianul Xiang Spence.

Supergreul (+91kg.) Alexei Zavatin, care în lupta decisivă a cedat în fața ucraineanului Victor Vîhrist, a fost și el decorat cu medalia de argint după victoriile asupra croatului Marin Mindoijevicilui, a italianului Azizabes Muhiidn și a ungurului Berkey Karoli.

Medalia de bronz i-a revenit lui Mihail Cvasiuc (60kg.) după ce în finală a cedat în fața ucraineanului Olexandru Meleniuc, care anterior l-a învins pe italianul Francesco Iozya și croatul Martin Galan.

Cu victoria asupra turcului Onur Sipal a început turneul Vasile Belous (69kg.), care apoi a cunoscut amarul înfrângerii în fața chinezului Wei Liu.

Cu înfrângeri au început Veaceslav Gojan (56kg.) – în fața chinezului Zhang Dzhyavel și Victor Carapcevschii (75kg) în fața slovacului Aljas Venko.

Participarea la primul turneu din acest an este parte a pregătirilor pentru campionatul Europei, care va avea loc în iunie la Haricov.

Propunem atenției amatorilor de box luptele finale ale lui Dumitru Galagoț și Alexei Zavatin.

Source: boxing.md

Keywords:

box , turneu , sport , medalie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1853
Populația:
1464 locuitori

Sofia este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Sofia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Hîncești și la 56 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1464 de oameni. Satul Sofia a fost menționat documentar în anul 1853.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.