26 september 2018, 12:00 Sport views 9078
Victorie pentru Moldova la Olimpiada Mondială de șah
26 september 2018, 12:00 Sport views 9078

Victorie pentru Moldova la Olimpiada Mondială de șah

Naționala masculină de șah a Moldovei a învins cu 3,5-0,5 echipa Coreei de Sud, în prima rundă a Olimpiadei Mondiale de șah, care se desfășoară în orașul Batumi.

Din lotul masculin fac parte marii maeștri Viorel Bologan, Viorel Iordăchescu, Dmitrii Svetușchin, Vladimir Hamițevici și maestrul Nichita Morozov. În runda a doua, Moldova va întîlni Macedonia.

Cu victorie mai clară a debutat naționala feminină, compusă din marele maestre Svetlana Petrenco, Elena Pîrțac, maestrele Diana Baciu, Olga Hîncu și Paula-Alexandra Gîtu. Tricolorele au dispus de Namibia, cu 4-0, iar în runda a doua vor juca cu șahistele din Canada. La ediția a 43-a a Olimpiadei Mondiale la șah participă 184 de echipe masculine și 151 de echipe feminine.

Source: ipn.md

Keywords:

olimpiada , șah , victorie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1524
Populația:
5039 locuitori

Ruseştii Noi este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ruseştii Noi și Ruseştii Vechi. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ialoveni și la 27 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 5039 de oameni. Satul Ruseştii Noi a fost menționat documentar în anul 1524.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.