25 september 2012, 12:29 Sport views 6095
25 september 2012, 12:29 Sport views 6095

Denis Dudco a cîştigat memorialul "Valeriu Racu"


Foto: apsm.md 

El a repurtat victorii în toate partidele disputate şi a încheiat turneul cu maximum de puncte posibile - 14. Printre învinşii săi figurează şi multipla campioană europeană şi mondială, Elena Scovitina, clasată pe locul doi, cu 12 puncte la activ. Locul trei i-a revenit maestrului sportului Alexei Dolgopolov.

În turneul juniorilor, desfăşurat paralel, primele trei locuri au fost ocupate, în ordine, de Maxim Cernous, Nicolae Panainte, ambii din Chișinău, şi Ion Rusu din Ungheni.

Memorialul s-a desfăşurat în premieră şi a reunit 38 de jucători. "Faptul că a participat un asemenea număr de jucători este foarte îmbucurător, semn că turneul a trezit un viu interes. Desfăşurarea lui este un omagiu adus unuia dintre cei mai energici foşti promotori ai sportului din republică, Valeriu Racu, care a exercitat mulţi ani şi funcţia de preşedinte al federaţiei naţionale la jocul de dame", a spus Iosif Func.

Denis Dudco este student în anul III la Academia de Studii Economice din Moldova. El a participat anul trecut cu succes la Campionatul Mondial, calificîndu-se în faza finală. Jucătorul a obţinut în anul curent al treilea titlu consecutiv de campion naţional, notează MOLDPRES.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
252 locuitori

Sagaidacul Nou este un sat din cadrul comunei Porumbrei, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Cimișlia și la 46 km de Chișinău. onform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 252 de oameni. Satul Sagaidacul Nou a fost menționat documentar în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.