11 september 2012, 10:26 Sport views 7352
11 september 2012, 10:26 Sport views 7352

Moldoveanul Dumitru Captari – medaliat cu bronz la Campionatul Mondial Universitar


Foto: polska-sztanga.pl 

Moldova a ajuns la medalia cu numărul zece în cadrul Campionatelor Mondiale Universitare de haltere, care au loc chiar în aceste zile, la Eilat, în Israel, anunță Novosti-Moldova.

La categoria de greutate de 77 de kilograme la stilul smuls, Dumitru Captari a început bine, cu exerciţii reuşite la 140 şi 145. Din nefericire, halterofilul nostru s-a oprit la această greutate, ratînd la 148. Din acelaşi motiv şi el a fost în afara podiumului, pe locul al patrulea.

Finalul a fost însă dramatic, deoarece Dumitru Captari a luptat pînă la urmă. Eforturile sale nu au fost zadarnice, el ridicînd 183 de kilograme, după ce începuse cu stîngul stilul, ratînd la 178. Această performanţă a adus sportivului nostru medalia de argint la aruncat. Totalizînd 328 de kilograme, Captari a fost al treilea în clasamentul general, ceea ce echivalează cu prima medalie de bronz a delegaţiei noastre, la Eilat.

În total, Moldova are pînă acum 10 medalii, din care patru de aur, cinci de argint şi una de bronz.

Keywords:

sport , Campionat , medalie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
1184 locuitori

Şestaci este un sat şi comună din raionul Soldăneşti. Şestaci este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 6 km de orașul Şoldăneşti și 126 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1184 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Șestaci datează din anul 1607.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.