24 may 2021, 10:30 Sport views 3656
Olga Țapordei este prima femeie din R. Moldova care a escaladat Everestul
24 may 2021, 10:30 Sport views 3656

Olga Țapordei este prima femeie din R. Moldova care a escaladat Everestul

Pe 23 mai 2019, la ora 5:00 dimineața, moldoveanca Olga Țapordei a atins cel mai înalt vîrf din lume, de 8.848 metri. Olga devine astfel prima femeie din R. Moldova care a urcat cel mai înalt munte de pe pămînt.

Olga a pornit în expediție pe 18 aprilie, iar în dimineața zilei de 23 mai a atins cel mai înalt vîrf din lume, transmite noi.md cu referire la zdg.md.

Soțul Olgăi spune că, acum, condițiile meteo pentru escaladare sînt cele mai complicate din ultimii zeci de ani, cu vînturi puternice de pînă la 60km/h, astfel echipa de alpiniști ar avea un drum lung și complicat la coborîre.

Vîrful Everest este cel mai înalt punct de pe Pămînt, cu o altitudine de 8848 metri deasupra nivelului mării. Primul moldovean care a reușit să urce pînă acolo este Andrei Carpenco. Datorită lui, acum doi ani, R. Moldova a devenit a 42-a țară din lume care a reușit performanța.

Source: noi.md

Keywords:

Everest , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
4 locuitori

Voitovca este un sat din cadrul comunei Cuzmin din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Camenca și la 163 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 4 oameni. Satul Voitovca a fost înființat la începutul secolului XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.