08 december 2021, 15:00 Sport views 2837
Serghei Tarnovschi, moldoveanul medaliat la Jocurile Olimpice, întîmpinat cu aplauze la Chișinău
08 december 2021, 15:00 Sport views 2837

Serghei Tarnovschi, moldoveanul medaliat la Jocurile Olimpice, întîmpinat cu aplauze la Chișinău

Medaliatul cu bronz olimpic la proba de canoe sprint pe distanţa de 1000 de metri a fost aşteptat, la Aeroportul din Chișinău, de sportivi, prieteni şi apropiaţi, care i-au înmînat numeroase buchete de flori.

De asemenea, prietenii lui Tarnovschi l-au întîmpinat cu pîine și sare, ca pe un adevărat erou național. Cu medalia de bronz la gît, canoistul a apărut zîmbitor, iar la un moment dat a deschis o sticlă de vin spumant și a băut din ea. Pentru succesul de la Jocurile Olimpice, Serghei se va alege din partea statului cu 2.000.000 de lei, scrie SHOK.md.

„Această medalie este dovada că am reuşit să repet performanţa de acum cinci ani. Nu voi merge în nicio vacanţă. Urmează să mă pregătesc de Campionatul Mondial. În Japonia m-am confruntat mai mult cu problemele legate de vreme şi de bătăile vîntului”, a declarat medaliatul.

 Antrenorul sportivului este mîndru de elevul său, chiar dacă avea așteptări și mai mari.

„Mă aşteptam să aibă o evoluţie şi mai bună. Medalia de aur nu ar fi fost o surpriză. Acum nu trebuie să căutăm scuze, ci să muncim în continuare pentru alte victorii”, a subliniat preşedintele CNOS, Nicolae Juravschi.

Serghei Tarnovschi a înregistrat cea mai bună performanță dintre reprezentanții Moldovei la Jocurile Olimpice de la Tokyo, care s-au încheiat recent, acesta reușind să urce pe podium. Un alt reprezentant bine calificat este Victor Ciobanu, care a ajuns pe locul 5 la JO la lupte în stil greco-roman.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
64 locuitori

Făgădău este un sat din cadrul comunei Văscăuţi, raionul Floreşti. Localitatea Făgădău este situată la distanța de 30 km de orașul Florești și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 64 locuitori. Satul Făgădău a fost întemeiat în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.