20 august 2021, 14:00 Sport views 2268
Șase sportivi moldoveni participă la Jocurile Paralimpice de la Tokyo
20 august 2021, 14:00 Sport views 2268

Șase sportivi moldoveni participă la Jocurile Paralimpice de la Tokyo

Republica Moldova va fi reprezentată de șase sportivi la Jocurile Paralimpice de la Tokyo.

Sportivii Oleg Creţul şi Ion Basoc (judo), Vladimir Butucea și Oxana Spătaru (atletism), Denis Raiul şi Larisa Marinencova (powerlifting) sînt cei care s-au calificat pentru a participa la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, care se vor desfășura în perioada 24 august - 5 septembrie.

Cel mai bun rezultat înregistrat de sportivii paralimpici îi aparține judocanului Oleg Crețul, care a ocupat locul cinci la Campionatul Mondial pentru nevăzători.

Oleg Crețul este președintele în exercițiu al Comitetului Paralimpic din Republica Moldova și este nevăzător. Sportivul moldovean are în palmares trei participări la Jocurile Paralimpice şi una la Olimpiada de la Atlanta din 1996. La Jocurile Paralimpice de la Atena din 2004 a cîștigat medalia de argint, iar în anul 2008, la Beijing, a cîștigat medalia de aur.

Source: www.moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
29 locuitori

Roşcani este un sat din cadrul comunei Pereni, raionul Rezina. Satul Roșcani este situat la o distanță de 27 km de orașul Rezina și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 29 de oameni. Menționat documentar în 1604.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.