30 april 2013, 09:37 Sport views 10933
30 april 2013, 09:37 Sport views 10933

Moldovenii de la „Voievod” au cucerut în Letonia 5 medalii de aur


Foto: newsmoldova.ru

Sportivii Federaţiei de Luptă Naţională „Voievod” în Cupa Balticii la teakwondo, care s-a desfăşurat în oraşul leton Bauskas, au cîştigat 5 medalii de aur, 1 de argint şi 3 de bronz, a comunicat pentru agenţia Novosti-Moldova Nicolae Pascaru, preşedintele Federaţiei.

„Cupa Balticii este un campionat internaţional de lupte, în care sportivii noştri s-au manifestat excelent. În mod deosebit – Ion Portărescu de 15 ani şi Ion Galben de 18 ani. Reprezentanţii Moldovei deja al treilea an sînt participanţi cu drepturi egale la aceste competiţii. Noi apreciem conlucrarea cu colegii letoni. Ei au tradiţii bune la lupte, doar Letonia a fost una din primele republici sovietice, unde în anii 80 a început să se dezvolte activ karate”, - a spus Pascaru.

Din partea Federaţiei „Voievod” la campionat au participat 4 persoane – juniori şi seniori, care şi-au demonstrat capacităţile practic în toate categoriile – exerciţii formale şi lupte în semicontace, prevăzute de sistemul olimpic, precum şi în lupte în contact total.

„Deoarece stilul Federaţiei „Voievod” este o sinteză de taekwondo, karate-kyokushinkai  şi kickboxing, noi în ajunul competiţiilor de acest gen, cu vreo două luni înainte, iniţiem pregătirea participanţilor după sistemul viitorului turneu. Cupa Balticii se desfăşoară după aşa-numitul sistem mixt, elaborat de Federaţia Mondială de Taekwondo”, - a relatat Pascaru.

Potrivit spuselor lui, „stilul „Voievod” este avantajos prin faptul că, posedînd deprinderi de diverse arte marţiale, sportivii Federaţiei sînt în stare să-şi încerce puterile în competiţii la mai multe probe de lupte”.

 „Pe noi ne cunosc în multe ţări anume după stilul nostru – stilul „Voievod”. Federaţia conlucrează activ cu atare organizaţii sportive de talie mondială, cum sînt WorldBuda Federation, Euro Taekwondo, TAGB (Marea Britanie) şi YMCA-Europe. Obiectivul nostru este de a elabora un sistem internaţional de interacţiune în domeniul luptelor marţiale”, - a adăugat Pascaru.

El a precizat că sportivii Federaţiei „Voievod” participă anual la competiţii în Polonia, Germania, Rusia (Volgograd), Cipru şi alte ţări”.

 „Pînă la 400 de sportivi ai Federaţiei  participă anual la campionate naţionale şi internaţionale. Numai la Chişinău activează 7 secţii ale Federaţiei, încă cîte una – în suburbiile Grătieşti, Băcioi şi Ciorescu. Sînt cluburi şi la Rîbniţa, Bender. Recent am deschis secţie la Comrat. În cadrul cluburilor şi secţiilor se antrenează în total circa 3,5 mii de copii de diferite vîrste. Noi ne străduim să acordăm în mod deosebit atenţie copiilor din familiile defavorizate, educîndu-i în spiritul militant şi al dragostei faţă de Patrie”, - a conchis Pascaru.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
3155 locuitori

Bravicea este un sat și comună din raionul Călăraşi. Este unicul sat din comuna cu același nume. Satul Bravicea, pe valea rîului Cula, se află la distanţa de 28 km de orașul Călăraşi și la 51 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3 155 de oameni. Localitatea este menționată documentar în anul 1603.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.