16 may 2023, 16:00 Sport views 1255
Campionatul Moldovei la baschet - marii cîștigători
16 may 2023, 16:00 Sport views 1255

Campionatul Moldovei la baschet - marii cîștigători

S-a încheiat Campionatul Republicii Moldova de Baschet pentru sezonul 2022-2023, seniori, feminin și masculin. La competiție, au fost înregistrate 6 echipe feminine și 7 echipe masculine.

La proba feminină de baschet, au jucat echipele UTM - ABRC Căușeni pentru locurile 3-4. Sportivele Universității Tehnice din Moldova au obținut medalia de bronz la campionat.

Marea finală a fost jucată de către reprezentantele echipelor ASEM și Găgăuzia. Cu scorul de 91:61 echipa ASEM a devenit Campioană Națională în sezonul 2022-2023.

Clasificarea la proba de baschet feminin la Campionatul Republicii Moldova de Baschet:

  • Locul I – Academia de Studii Economice din Moldova
  • Locul II – Găgăuzia
  • Locul III – Universitatea Tehnică din Moldova
  • Locul IV - ABRC Căușeni.

La proba masculină de baschet, în finală, pentru locul 3-4 au jucat echipele Gloria -Sparta, ultima reușind să obțină victorie cu scorul de 92:100 și să devină deținătoare a locului 3.

Meciul decisiv pentru titlul de campion s-a dat între echipele Ceadîr-Lunga și Școala Sportivă Specializată Bplți, ultima devenind campioană cu scorul de 77:111.

Clasificarea la proba de baschet masculin la Campionatul Republicii Moldova de Baschet:

  • Locul I – Școala Sportivă Specializată Bălți
  • Locul II – Ceadîr-Lunga
  • Locul III – Sparta
  • Locul IV - Gloria

Sergiu Gurin, secretarul de stat al Ministerului Educației și Cercetării, a apreciat rezultatele obținute la Campionatul Republicii Moldova la Baschet și a subliniat deschiderea ministerului de a oferi tot sprijinul tinerilor sportivi.

Source: noi.md

Keywords:

Campionat , baschet , sport

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
430 locuitori

Andreevca este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pîcalova, Șmalena și Andreevca. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Rîbnița și la 124 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2008, populaţia satului constituia 430 de oameni. Satul Andreevca a fost întemeiat în anul 1907.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.