30 october 2023, 16:30 Sport views 1397
S-a desfășurat etapa finală a Campionatului R. Moldova la autocross
30 october 2023, 16:30 Sport views 1397

S-a desfășurat etapa finală a Campionatului R. Moldova la autocross

Zeci de amatori de adrenalină şi viteză au făcut ieri spectacol pe circuitul auto de la Coloniţa, în etapa finală a Campionatului Republicii Moldova la autocross.

Sute de spectatori au admirat măestria piloţilor care şi-au demonstrat curajul şi abilităţile pe traseul complicat al cursei. Derapajele spectaculoase dar şi accidentele au fost la ordinea zilei, notează Noi.md cu referire la tvrmoldova.

Piloţii nu s-au dat în lături de la manevre agresive pentru a-şi depăşi adversarii pe traseu. Pentru unii, competiţia a fost cu ghinion. Răzvan Căldăraru, din România, a rămas fără un cauciuc după ce a intrat în plin într-un competitor.

„Erau foarte mulţi loviţi în faţa mea, nu ştiam ce să evit. Unul trebuia să se răstoarne, după care m-am trezit că era în partea stîngă. Asta e. E ok, e ok”.

„Am făcut, am rupt partea de direcţie şi am terminat, pînă la urmă în trei roţi. Acum o facem, o reparăm şi ne punem la start”, a spus Răzvan Căldăraru, pilot dom România.

La competiţie participă 46 de piloţi din trei ţări - Republica Moldova, România şi Ucraina. Aceştia au de parcurs un traseu accidentat. Regulamentul competiţiei este foarte simplu. Cîştigă cel care ajunge primul la linia de finish.

Piloţii au concurat la cîteva categorii, în funcţie de puterea motoarelor. Unii spun că au investit în dotarea maşinii de concurs pînă la 50 de mii de euro.

„Centurile care te cuplează, tu practic, nu poţi nici răsufla. Începînd de la motor, cutie, transmisie tot e sport. Volan, carcas de siguranţă, care nu-ţi permite, chiar şi dacă te-ai întors, sau accident mai grav, carcasa, deci menţine”.

Iar la pregătirea automobilului pentru fiecare cursă, piloţii scot din buzunare pînă la 15 mii de lei.

„Cinci mii în sus, uleiurile doar. Plus lucrul, chestii, roţi, plăcuţe de frînă”.

Sute de spectatori au urmărit cursele cu mare entuziasm. Unii au profitat de vremea frumoasă şi au încins grătarele pe marginea circuitului.

„Am venit cu prietenii să privim autocross-ul de la coloniţa. Un pic de frigărui, ne odihnim”.

„Super, e interesant. Adrenalină se ridică. Sperăm că va fi o zi frumoasă”.

Campionatul de autocross, ajuns la cea de-a patra ediţie, a fost organizat de Federaţia de Automobilism de la Chişinău. Evenimentul a fost consacrat Zilei automobiliştilor şi drumarilor, marcată astăzi în Republica Moldova.

Source: noi.md

Keywords:

Campionat , autocross

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1757
Populația:
3271 locuitori

Filipeni este un sat şi comună din raionul Leova. Filipeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Leova și la 92 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3271 de oameni. Satul Filipeni a fost menționat documentar în anul 1757.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.