24 september 2013, 11:09 Sport views 7738
24 september 2013, 11:09 Sport views 7738

Moldoveanul Ion Ţărnă s-a clasat pe locul patru la Europene

Foto: bihon.ro

Halterofilul moldovean Ion Ţărnă (62 kg) s-a clasat astăzi, la egalitate, cu medaliatul de bronz Aleksandr Muşhov (Rusia), pe locul patru la Campionatul European de juniori, care se desfăşoară la Tallinn (Estonia), transmite MOLDPRES.

Ambii au totalizat 271 de kilograme la cele două exerciţii, smuls şi aruncat. Ambii au avut în ajunul concursului aceeaşi greutate a corpului - 61,80 kilograme. Conform regulamentului, însă, prioritate i-a fost acordată adversarului lui Ion Ţărnă. Asta pentru că acesta a smuls 123 kg, în timp ce Ion Ţărnă a fixat 121 kg. Deşi el şi-a devansat concurentul la aruncat, înregistrînd 150 kg, în asemenea caz avantaj are sportivul care a evoluat cel mai bine la prima probă din concurs.

„Oricum, locul patru este un rezultat bun. În special şi dacă ţinem cont de faptul că Ion Ţărnă, originar din Nisporeni, în fond, a debutat la Europene”, a declarat pentru Agenţie secretarul general al federaţiei naţionale de profil, Alexandru Groapă.

Republica Moldova este reprezentată la campionat de încă doi sportivi, Iurie Bulat (85 kg) din Chişinău şi Ecaterina Tretiacova (Nisporeni), campioană europeană de cadete, notează MOLDPRES.

Source: moldpres.md

Keywords:

haltere , medalie , Campionat , Estonia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
569 locuitori

Cucuruzenii de Sus este un sat din cadrul comunei Crihana, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 20 km de oraşul Orhei şi la 68 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 569 de oameni. Satul Cucuruzenii de Sus a fost întemeiat în anul 1893.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.