27 september 2013, 12:09 Sport views 10509
27 september 2013, 12:09 Sport views 10509

Moldoveanca Ecaterina Tretiacova - vicecampioană europeană la haltere


Foto: moldpres.md

Ecaterina Tretiacova din Nisporeni a devenit la Tallinn (Estonia), vicecampioană europeană la haltere, categoria de vîrstă junioare, transmite MOLDPRES.

În afară de medalia de argint în suma celor două exerciţii, ea a mai cucerit argintul la proba smuls şi bronzul la stilul aruncat. Iată greutăţile fixate de halterofila moldoveană: 93 kg la prima probă şi 113 kg la a doua.

Campioană a devenit Marina Kaneva din Rusia, care a totalizat 213 kg.

Ecaterina Tretiacova a evoluat la categoria de greutate pînă la 69 de kilograme. Ea este cu circa doi ani mai mică decît concurentele sale de la Tallinn. În septembrie curent, tînăra performeră a cucerit aurul la Campionatul European de cadete, desfăşurat la Klaipeda (Lituania). Sportiva este pregătită de antrenorul Gheorghe Braşoveanu, notează MOLDPRES.

Source: moldpres.md

Keywords:

haltere , Campionat , Estonia , medalie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1787
Populația:
951 locuitori

Pohorniceni este un sat şi comună din raionul Orhei. Pohorniceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Orhei și la 50 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 951 de oameni. Satul Pohorniceni a fost menționat documentar în anul 1787.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.