13 september 2011, 19:02 Sport views 5658
13 september 2011, 19:02 Sport views 5658

Moldovenii campioni la kickboxing

Selecţionata Moldovei s-a întors de la Campionatul European printre cadeţi şi juniori, versiunea WAKO. Campionatul European la kickboxing a avut loc în oraşul italian Lignano Sabbiadoro. Luptătorii noştri au acumulat la activ doua medalii de aur, trei de argint şi trei medalii de bronz. Campioni europeni au devenit Ion Botnaru, la categoria de greutate de pînă la 57 kg, şi Evghenii Bondarenko, la categoria de greutate de pînă la 60 kg. Pe locurile doi s-au clasat Victor Vicol, Alexandru Prepeliţa şi Alexandru Arcus. Denis Apăvăloae, Denis Bargan şi Cristian Cristi au încheiat primele trei locuri cîştigătoare.

„8 din cei 11 membri ai echipei moldoveneşti s-au întors din Italia cu medalii. Sperăm să repetăm aceleaşi rezultate şi în viitoarele turnee”, a spus preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Kickboxing Oriental, Tudor Gorea.

Pentru participarea selecţionatei Moldovei la Campionatul European, Ministerul Tineretului şi Sportului a cheltuit 32 000 de lei. De menţionat că, pentru victoriile obţinute, sportivilor nu le-au fost acordate premii.

„Ne propunem să operăm modificări la legislaţia în vigoare, fapt ce ne va permite pe viitor să oferim recompense financiare pentru medaliile obţinute la turneele de juniori la kickboxing. Sperăm că vom continua cooperarea fructuoasă şi că sportivii nu se vor opri la progresele obţinute”, a declarat ministrul Tineretului şi Sportului al RM, Ion Cebanu.

Remarcăm că, la Campionatul European printre cadeţi şi juniori, versiunea WAKO, au participat peste 1400 de kickboxeri din 36 de ţări.

Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
54 locuitori

Treteşti este un sat din cadrul comunei Zîrneşti, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Cahul și la 153 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 54 de oameni. Satul Tretești a fost menționat documentar în anul 1790.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.