27 september 2018, 11:15 Health views 20977
27 september 2018, 11:15 Health views 20977

Întreruperea somnului perturbă memoria

După cum spune înţelepciunea populară, omul capabil să trezească o persoană adormită poate să comită orice josnicie. Acum proverbul are dovezi ştiinţifice - întreruperea bruscă a somnului poate duce nu doar la o grosolănie faţă de ceilalţi, dar şi la dezvoltarea simţului de anxietate şi apariţia problemelor cu memoria la omul trezit.

Cercetătorii americani de la Universitatea Stanford au efectuat un experiment cu rozătoare de laborator. Şoarecii, al căror somn a fost întrerupt în mod constant, recunoşteau obiecte cu dificultăţi considerabile. Totodată, vremea totală a somnului, a rămas aceeaşi.

Oamenii de ştiinţă au anunţat concluziile: pentru ca memoria să se dezvolte fără probleme, somnul trebuie să fie în continuu. La persoane cu un somn neregulat, intermitent a crescut riscul apariţiei maladiei Alzheimer la bătrîneţe.

Source: ecology.md

Keywords:

somn , IQ , pericol

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1661
Populația:
739 locuitori

Iorjniţa este un sat din cadrul comunei Cosăuţi, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Soroca și la 163 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 739 de oameni. Satul Iorjnița a fost menționat documentar în anul 1661.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.