03 december 2020, 03:00 Health views 9909
Alergii și plante: ce anume provoacă ce alergii și în ce perioadă
03 december 2020, 03:00 Health views 9909

Alergii și plante: ce anume provoacă ce alergii și în ce perioadă

Oficial este primăvară! Nu pentru toți, însă, aceasta este o veste bună. Primăvara este anotimpul în care apar cel mai frecvent manifestări ale alergiilor. Acest lucru este cauzat în principal de polenul eliberat de plante. Află mai multe despre apariția alergiilor de mai jos!

În general, responsabili de producerea alergiilor sunt polenul si praful.

Sunt cunoscute 3 tipuri de alergii sezoniere: cea de primăvară, cauzată de polen, care debutează la jumătatea lunii martie și care se sfârșește în iunie, cea de vară, provocată de polenul gazonului, fânului, secarei sau porumbului și alergia de la sfârșitul verii, care apare de la polenul erbaceelor.

Iarba și pomii eliberează polenul în aer, iar acesta este împrăștiat de vânt. Conform specialiștilor, cel mai mare nivel de polen este între orele 5 și 10 dimineața.

Pomii care provoacă cel mai adesea reacții alergice sunt stejarul, ulmul, mesteacănul, frasinul, plopul și nucul.

Polenul de la iarbă provoacă alergii atât primavara, cât și pe parcursul verii. Anumitor persoane iarba le poate provoca alergii pe toată durata anului prin contact direct cu aceasta.

Deși foarte multă lume consideră că florile sunt principalele vinovate pentru apariția alergiilor, ele nu au un asemenea efect decât dacă o persoană se apropie cu nasul de mijlocul lor.

Florile pomilor fructiferi trebuie neapărat evitate de cei cu predispoziție la alergii. De asemenea, florile de liliac sunt acoperite cu un praf portocaliu de polen, însă partea bună este aceea ca polenul poate fi scuturat cu ușurință. Nu de o persoană alergică, însă.

Există câteva specii de plante care nu afectează persoanele care suferă de alergii. Acestea sunt margaretele și orhideele (cele care nu conțin polen) și trandafirii (polenul acestora este foarte puțin nociv, provocând rar alergii).

În luna iunie, există, de asemenea, riscul alergiei la polen, cea mai frecventă fiind alergia la tei. Deși este o plantă cu nenumărate efecte terapeutice, poate fi extrem de periculoasă pentru cei cu sensibilitate la polen.

Source: www.libertatea.ro

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1817
Populația:
2277 locuitori

Săiţi este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Săiţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Căușeni și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2277 de oameni. Satul Săiți a fost menționat documentar în anul 1817.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.