05 december 2015, 11:46 Health views 8400
De ce trebuie să-ţi măsori tensiunea la ambele braţe
05 december 2015, 11:46 Health views 8400

De ce trebuie să-ţi măsori tensiunea la ambele braţe

Ne-am obisnuit să întindem o singură mână asistentei sau medicului care ne masoară tensiunea. Ceea ce nu ştim însă este că ar trebui să verificăm valorile înregistrate la ambele braţe, nu numai la unul, scrie lyla.ro.

O diferenţă semnificativă de presiune arterială între cele două braţe poate reflectaun risc crescut de boală cardiovasculară, arata un studiu al cercetatorilor de la Universitatea din Exeter (Marea Britanie).

Concluziile, publicate în revista The Lancet, sunt clare: dacă există o diferenţă repetată între 10 si 15 mmHg, trebuie să se facă analize mai aprofundate. Cercetatorii spun că un asemenea decalaj între un braţ şi celalalt ar putea reflecta un risc vascular mult crescut.

Acest lucru înseamnă că oamenii de ştiinţă de la Exeter le recomandă măsurarea presiunei arteriale la cele două braţe şi să ia în considerare şi marea variaţie a tensiunii de la un moment la altul, în funcţie de o mulţime de factori.

Source: www.publika.md

Keywords:

tensiunea , sanatate , riscuri

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1706
Populația:
263 locuitori

Şoltoaia este un sat din cadrul comunei Ciolacu Nou, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Fălești și la 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 263 de oameni. Satul Şoltoaia a fost menționat documentar în anul 1706.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.