12 april 2015, 11:17 Health views 11742
Varicela loveşte tot mai mulţi copii din Moldova
12 april 2015, 11:17 Health views 11742

Varicela loveşte tot mai mulţi copii din Moldova

Varicela loveşte tot mai mulţi copii. Numărul micuţilor afectaţi de această boală, în ţara noastră, a crescut de aproape două ori, în octombrie, faţă de luna precedentă. Medicii avertizează ca afecţiunea poate provoca mai multe complicaţii grave.

În luna octombrie, în ţară, au fost înregistrate cu 348 de cazuri de varicelă mai multe faţă de septembrie. Totodată, în municpiul Chisinau, în luna noiembrie, 245 de copii s-au îmbolnăvit, dublu faţă de octombrie.

Pentru a preveni îmbolnăvirea, specialiştii recomandă vaccinarea. Totuşi, imunizarea împotriva varicelei nu este obligatorie, iar mulţi părinţi refuză să vaccineze micuţii.

"Umiditatea şi temperatura trebuiesc menţinute la un nivel normal în încăperi. În grădiniţe trebuie să fie curăţenie şi trebuie făcută dezinfecţie", a explicat şefa de secţie al Centrului Municipal de Sănătate Publică, Nina Tinta.

Potrivit medicilor, varicela poate avea consecinţe grave în cazul copiilor cu imunitate slabă sau care suferă de alte afecţiuni.

"Pot fi bronşitele, pneumoniile, sau infectarea acestor vezicule", a spus medicul de familie Cristina Popa.

Totuşi, mulţi părinţi ignoră pericolele pe care le poate prezenta această boală.

Părinţii sunt îndemnaţi să respecte recomandările medicale în timpul reabilitării copilului.

"Mamele nu trebuie să spele copilul în această perioadă pentru că, din cauza apei,pot apărea mai multe erupţii, dar şi infectarea acestora", recomandă medicul de familie Cristina Popa.

În total, de la începutul anului, peste 8000 de copii s-au îmbolnăvit de varicelă în Moldova.

Source: www.publika.md

Keywords:

sanatate , boala , copii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1568
Populația:
3401 locuitori

Geamăna este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Batîc și Geamăna. Satul Geamăna se află la distanța de 12 km de orașul Anenii Noi și la 32 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3 401 oameni. Satul Geamăna a fost atestat documentar în anul 1568.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.