12 november 2015, 10:14 Health views 6840
Care va fi preţul poliţei medicale anul viitor
12 november 2015, 10:14 Health views 6840

Care va fi preţul poliţei medicale anul viitor

Poliţa de asigurare medicală pentru persoanele neangajate nu se va scumpi în următorii trei ani. Decizia a fost luată astăzi de către deputaţi, care au votat în primă lectură un proiect de lege în acest sens.

Astfel, preţul poliţei va rămâne 4.056 de lei, cu posibilitatea de a fi cumpărată la jumătate de preţ în primele trei luni ale anului.

Propunerea a venit din partea deputaţilor comunişti şi a fost votată în unanimitate. Domenti

"Am urmărit să extindem accesul cetăţenilor la serviciile asigurate medicale. Noi am venit cu propunerea de a păstra costul actual al poliţei de 4.054 de lei, pentru câţiva ani. Adică să introducem un moratoriu la creşterea preţului poliţei", a declarat preşedintele Comisiei Parlamentare Protecţie Socială, Sănătate şi Familie, Oxana Domenti.

"Avem încă mulţi cetăţeni, veniturile cărora sunt foarte mici, motiv ce nu le permite procurarea poliţei medicale, excluzându-i din asigurările medicale", a spus deputatul PD, Valentina Stratan.

Un proiect de lege prevede că poliţa medicală pentru persoanele angajate se va scumpi cu 1.263 şi va costa, în 2016, 5.319 lei.

În acelaşi timp, contribuția angajatorului și salariatului ar putea rămâne de nouă procente, câte 4,5 la sută fiecare.

Source: www.publika.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
2295 locuitori

Chiperceni este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Chiperceni, Andreevca și Voroteţ. Localitatea se află la distanța de 23 km de oraşul Orhei şi la 69 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2295 de oameni. Satul Chiperceni a fost menționat documentar în anul 1609.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.