27 january 2016, 17:08 Health views 5377
Femeile gravide îşi vor alege singure medicul obstetrician-ginecolog
27 january 2016, 17:08 Health views 5377

Femeile gravide îşi vor alege singure medicul obstetrician-ginecolog

Ministerul Sănătăţii a aprobat noi standarde de supraveghere a femeilor gravide în condiţii ambulatoriu. În noile standarde, au fost lărgite condiţiile de examinare clinice şi paraclinice obligatorii. Pentru femeile însărcinate din grupul de risc s-a elaborat un plan individual de asistenţă medicală.

Pentru prima dată, planul strategic permite femeilor gravide să-şi aleagă singure medicul obstetrician-ginecolog din cadrul Asociaţiei Teritoriale Chişinău/secţia consultativă Spitalul Raional. Procedura este gratuită.

În noile Standarde de supraveghere a femeilor gravide în condiţii de ambulatoriu se prevăd:

- se propune ecranizarea prenatală biochimică la femeile gravide din grupul de risc: dublu si triplu-test, pentru identificarea riscului pentru cele mai grave şi periculoase afecţiuni congenitale ale fătului;
- au fost suplinite cu o vizită suplimentară la termenul de sarcină 32-33 săptămâni, care are o importanţă majoră în detectarea precoce a dereglărilor hipertenzive în sarcină, care pot duce la naşteri premature, complicaţii în sarcină;
- au fost incluse testul obligatoriu la proteina în urină şi testul la glucoză în sânge care va permite va permite diagnosticarea stărilor patologice în sarcină:
- a fost suplinit şi Programul de pregătire psiho-emoţională a gravidei, care includ subiecte de gen psihologic oferite de medicul de familie.

Source: jurnal.md

Keywords:

sanatate , femei , medic

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1807
Populația:
660 locuitori

Frumoasa este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Frumoasa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Frumoasa este situat în centrul Moldovei. Satul se află la o distanță de 14 km de orașul Călăraşi și la 55 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 660 de oameni. Satul a fost atestat documentar în anul 1807.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.