07 november 2016, 16:20 Health views 5395
Institutul de Medicină Urgentă a primit un nou lot de ajutor umanitar (Foto)
07 november 2016, 16:20 Health views 5395

Institutul de Medicină Urgentă a primit un nou lot de ajutor umanitar (Foto)

Institutul de Medicină Urgentă din capitală a primit astăzi un nou lot de ajutor umanitar oferit de Farmacia Internațională Umanitară din Anjou, Franța.

Ajutorul umanitar a fost donat cu suportul Asociaţiei Obşteşti „Degeţel". Acesta cuprinde peste 60 de paturi medicale şi saltele, dulapuri, noptiere, consumabile medicale şi cuverturi de pat etc.

Directorul Asociaţiei Obşteşti „Degeţel", Philippe Chaudier, a specificat că acest eveniment demonstrează solidaritatea faţă de pacienţii din R. Moldova. „Este al treilea lot pentru Spitalul de Urgenţă. Ne propunem pentru viitor să schimbăm toate cele 600 de paturi necesare instituţiei. Nu ne oprim aici, avem o colaborare şi cu spitalul din Bălţi, pentru care vrem să facem aceeaşi donaţie", a menționat Philippe Chaudier.

„Republica Moldova are acum mare nevoie de acest act de binefacere. Din păcate bugetul nu ne permite procurarea acestor dispozitive medicale, care sînt destul de scumpe. Această donaţie vine să îmbunătăţească calitatea serviciilor medicale, de aceea sperăm că şi în viitor vom avea o colaborare frumoasă", a declarat viceministrul Sănătăţii, Oleg Creciun.

Directorul Institutului de Medicină Urgentă, Mihail Ciocanu, a susţinut că ajutorul umanitar va fi distribuit chiar astăzi în unităţile medicale din cadrul instituţiei. „Pe parcursul acestui an vom beneficia de cel puţin încă 250 de paturi. Deja în următorul an preconizăm să avem întregul efectiv de paturi schimbate şi condiţii mai bune pentru internarea pacienţilor".

„Valoarea financiară a lotului donat astăzi este în jur de 100 mii de euro. Pînă în prezent am beneficiat, în total, de ajutor umanitar în valoare de cel puţin trei sute mii de euro", a adăugat Ciocanu.

Farmacia Internațională Umanitară din Anjou, Franța, colaborează timp de 12 ani cu instituţiile medico-sanitare din Republica Moldova, perioadă în care au fost oferite 25 de loturi cu donaţii umanitare.

Sursa: moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1428
Populația:
355 locuitori

Buciumeni este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Buciumeni, Floreşti și Buciumeni, loc. st. c. f. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ungheni și la 143 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 355 de oameni. Satul Buciumeni a fost menționat documentar în anul 1428.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.