27 october 2016, 10:45 Health views 16420
Fertilizarea in vitro în Moldova în baza poliței medicale?
27 october 2016, 10:45 Health views 16420

Fertilizarea in vitro în Moldova în baza poliței medicale?

Proiectul corespunzător a fost elaborat și a prezentat astăzi de Ministerul Sănătății, la ședința Guvernului RM.

Potrivit documentului, s-ar putea ca procedura fertilizării in vitro să fie inclusă în cadrul asigurării obligatorii de asistenţă medicală, după care aceasta va fi accesibilă pentru toate cuplurile care nu pot avea copii, indiferent de veniturile lunare ale acestora.

Puteți lua cunoștință de document în detalii urmînd link-ul.

La ora actuală, procedura de fertilizare in vitro le este accesibilă numai acelor cupluri al căror venit lunar constituie nu mai puțin de 50 la sută din salariul mediu pe economie.

Potrivit datelor Centrului Naţional de Sănătate a Reproducerii şi Genetică Medicală, în Moldova există circa 140 de mii de cupluri care se confruntă cu probleme de infertilitate, în cazul a aproximativ 2,5% dintre cupluri problema poate fi rezolvată doar prin fertilizarea in vitro.

În prezent prețul procedurii este de circa 60 de mii de lei.

Source: actualitati.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1964
Populația:
638 locuitori

Viişoara este un sat din cadrul comunei Purcari, raionul Ştefan Vodă. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Ștefan Vodă și la 111 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 638 de oameni. Satul Viişoara a fost întemeiat în anul 1964.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.