27 december 2016, 14:15 Health views 4081
Creşte numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute şi de gripă
27 december 2016, 14:15 Health views 4081

Creşte numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute şi de gripă

Săptămîna trecută, doar în municipiul Chişinău s-au înregistrat aproape şase mii de cazuri noi de infecţii respiratorii acute, cu peste o mie cazuri mai mult decît o săptămînă mai devreme. În aceeaşi perioadă, s-au fixat 145 de cazuri de gripă sezonieră.

Potrivit Centrului municipal de Sănătate Publică, peste 60% dintre cazurile noi de infecţii respiratorii acute sunt printre copii, iar cei mai afectaţi sunt copiii pînă la şase ani. Din numărul total de cazuri de gripă, 113 sunt la copii.

Situaţia epidemiologică se menţine la nivelul mediu multianual, caracteristic pentru perioada rece a anului.

Pentru evitarea răspândirii virozelor, persoanele afectate ar trebui să evite contactul cu alţi oameni. Cînd tuşesc sau strănută trebuie să-şi acopere gura şi nasul cu un şerveţel de unică folosinţă. La fel, se recomandă aerisirea încăperilor şi curăţarea suprafeţelor contaminate.

Pentru prevenirea îmbolnăvirii, specialiştii recomandă evitarea contactului cu persoanele bolnave, dar şi spălatul frecvent pe mîini cu apă şi săpun. La fel, se recomandă consumul produselor care conţin vitamina C – lămâia, coacăza neagră, coacăza roşie şi a produselor fitoncide – usturoiul, ceapa, deoarece ele sunt antimicrobiene.

Source: deschide.md

Keywords:

infecție , gripa , sanatate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1919
Populația:
113 locuitori

Șmalena este un sat din cadrul comunei Andreevca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Rîbnița și la 117 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2010, populaţia localității constituia 113 oameni. Satul Șmalena a fost înființat în anul 1919.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.