26 march 2012, 10:09 Health views 2951
26 march 2012, 10:09 Health views 2951

Instinctul matern nu dă greș

Mama adesea simte instinctiv că copilul ei este bolnav, dar medicii de obicei, încearcă să calmeze mamele îngrijorate.  Experții spun că instinctul matern de obicei nu dă greş, dacă mama spune ca copilul ei este grav bolnav, în cele mai multe cazuri, are dreptate. Medicilor li se recomandă  întotdeauna să verifice presupunerile părinților, pentru că ei mai mult decît oricine altcineva își cunosc  copiii. Deşi și ei pot face greşeli.

"Eu, ca medic de familie, aş dori să spun că, în opinia mea, este important de a asculta de părinţii care ăți fac griji pentru sănătatea copiilor lor. În final, aceștia și-au crescut copiii, au trecut prin diferite boli, şi pot spune atunci cînd ceva nu merge bine ", - a spus Dr. Matei Thompson, unul dintre cercetători.

Respiraţia rapidă, mici pete roșii pe piele - primul semn pentru a bate alarma: aceasta înseamnă că copiii au nu doar o tuse sau răceală. În plus, medicul este obligat să verifice temperatura copilului adus la spital.

Potrivit experţilor, astfel de boli grave, precum meningita, pneumonia sau sepsisul sunt foarte rare în ţările dezvoltate, şi este dificil de le diagnosticat la copii.

Potrivit autorilor studiului de la Universitatea din Oxford, "pentru medici aceasta echivalează cu a căuta aculîin carul cu fîn. Infecţiile grave sînt rare grație  vaccinării. Este dificil de a determina dacă un copil este bolnav, mai ales dacă acesta este examinat la etapele timpurii ale bolii".

 

Sursa: The telegraph.co.uk

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1815
Populația:
760 locuitori

Sărăţica Nouă este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărăţica Nouă și Cîmpul Drept. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Leova și la 82 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 760 de oameni. Satul Sărățica Nouă a fost menționat documentar în anul 1815.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.