29 march 2012, 11:50 Health views 3726
29 march 2012, 11:50 Health views 3726

Un singur leac pentru 7 tipuri de cancer

Cercetătorii americani au descoperit un medicament, care conform declaraţiilor lor, poate vindeca mai multe tipuri de tumori canceroase. Conform testelor efectuate pe şoareci de laborator, surprinzătorul medicament a dat rezultate foarte bune în tratamentul cancerului mamar, ovarian, de colon, de vezică, de prostată, de creier şi de ficat, аnunță Huffington Post.

Medicamentul poate încetini creşterea tumorilor canceroase, iar dacă este administrat de timpuriu, le poate chiar elimina, afirmă cercetătorii din cadrul Universităţii Stanford, SUA.

Rezultatele publicate iniţial în periodicul Proceedings of the National Academy of Science au descris capacitatea medicamentului de a bloca periculoasa proteină CD47 şi a micşora tumorile canceroase de tip uman implantate unor şoareci de laborator.

"Medicamentul miraculos" identifică şi blochează proteina CD47, un biomarker care dereglează funcţia sistemului imunitar şi îl obligă să distrugă celulele sănătoase în loc să le protejeze. Tumorile canceroase se folosesc de această proteină pentru a se proteja de activitatea sistemului imunitar al organismului.

Cu toate că oamenii de ştiinţă au primit fonduri în valoare de zeci de milioane pentru a-şi continua cercetările, aceştia declară că medicamentul nu va fi accesibil în viitorul apropiat.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1854
Populația:
479 locuitori

Antoneuca este un sat şi comună din raionul Drochia. Antoneuca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 15 km de oraşul Drochia şi la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 479 de oameni. Satul Antoneuca a fost menționat documentar în anul 1854.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.