04 march 2018, 12:40 Health views 11593
Cazurile de IRVA este în scădere
04 march 2018, 12:40 Health views 11593

Cazurile de IRVA este în scădere

Numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute este în scădere cu peste 22 la sută.

Potrivit şefei Direcţiei generale asistenţă socială, Irina Banova, săptămîna trecută instituţiile medicale din Chişinău au raportat aproximativ 3400 de cazuri noi de viroze. Acum două săptămîni erau aproximativ 4400 de cazuri.

De la începutul anului, în municipiul Chişinău au fost confirmate 663 de cazuri de gripă.

„Cei mai afectaţi sînt copiii cu vîrsta de pînă la şase ani, numărul acestora este de 1223 de cazuri. În perioada menţionată au fost internaţi 70 de bolnavi, 40 dintre ei fiind copii. Rata copiilor spitalizaţi a constituit 54,1 procente. În perioada de referinţă au fost înregistrate 60 de cazuri de gripă sezonieră, inclusiv 39 de cazuri la copii cu vîrsta de pînă la 17 ani", a declarat Irina Banova, citată de trm.md.

Pentru a evita îmbolnăvirile, oamenii sînt îndemnaţi să respecte regulile de igienă şi să se adreseze medicului chiar de la primele simptome.

Source: 24h.md

Keywords:

IRA , boala

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
90 locuitori

Alexandrovca este un sat din cadrul comunei Crasnîi Octeabri din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Camenca și la 175 km de Chișinău. Populaţia satului Alexandrovca alcătuia 90 de oameni în anul 2012. Satul Alexandrovca a fost întemeiat la mijlocul secolului XIX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.