27 april 2015, 15:33 Health views 17408
27 april 2015, 15:33 Health views 17408

Fiecare al şaselea caz de cancer este cauzat de o infecţie

Potrivit oamenilor de ştiinţă de la Agenţia Internaţională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului, pe baza statisticilor din 184 de ţări pe 27 de tipuri de cancer, aproximativ 16% din toate cazurile de cancer la nivel mondial sînt cauzate de infecții, relatează Focus. Aceasta constituie două milioane de cazuri anual. Cota de astfel de cazuri în ţările sărace (22,9%) este de trei ori mai mare decăît în cele industrializate (7,4%), scrie publicaţia.

"Studiul spune că măsurile de prevenire, cum ar fi vaccinurile, tehnica de injectare în condiţii de siguranţă şi preparatele antibacteriene ar putea duce la progrese semnificative în lupta împotriva cancerului Autorii studiului spun că, în primul rînd, poate fi prevenită sau tratată infecția cu virusul papilomei umane, helicobacter pylori sau hepatita B şi C. Potrivit studiului, aceste patru infecții sînt responsabile pentru 1,9 milioane de cazuri de cancer pe an", - afirmă publicația.

Keywords:

pericol , cancer , infecție , sanatate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1595
Populația:
3609 locuitori

Ţipala este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Budăi, Ţipala și Bălţaţi. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ialoveni și la 32 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3609 oameni. Satul Ţipala a fost menționat documentar în anul 1595.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.