19 may 2015, 10:48 Health views 10630
19 may 2015, 10:48 Health views 10630

Durerile de dinţi sînt legate şi de condiţiile meteorologice

Variaţiile presiunii atmosferice exercită o influenţă directă asupra vizitelor la dentist - este concluzia surprinzătoare a unui studiu realizat la secţia de urgenţe dentare a spitalului din Innsbruck, relatează Agerpres.ro.

El s-a desfăşurat pe o mie de pacienţi, care au venit la doctor în primele trei luni ale anului; diagnosticele au fost puse în legătură cu datele furnizate de institutul naţional meteorologic austriac.

Condiţiile meteorologice influenţează diverse patologii şi simptome, cum ar fi presiunea arterială, infarctul, tulburările respiratorii din somn, miopia sau trombozele venoase, conform unor studii realizate anterior. Totul ţine de presiunea atmosferică. Cercetătorii austrieci au observat şi o asociere clară a variaţiilor presiunii atmosferice faţă de valorile normale cu apariţia unei serii de probleme buco-dentare, îndeosebi dureri legate de carii.

Keywords:

sanatate , om , vremea , dinţii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1601
Populația:
445 locuitori

Ştiubeieni este un sat din cadrul comunei Vasileuţi, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Rîșcani și la 187 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 445 de locuitori. Satul Știubeieni a fost menționat documentar în anul 1601.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.