31 may 2012, 11:36 Health views 3478
31 may 2012, 11:36 Health views 3478

Vremea şi sănătatea: se vor agrava durerile de spate


Foto: medpravda.com 

În perioada 29 - 31 mai în Moldova a fost vreme ploioasă, puțin reconfortantă.

Ploile cu diferențe de temperatură pot provoca un risc crescut de răceli, mai ales la copii, precum și acutizarea proceselor inflamatorii cronice, dureri de spate şi dureri articulare.

Vremea caldă şi foarte umedă poate fi puțin reconfortantă pentru pacienţii hipertensivi și cei cu tulburări ale circulației cerebrale.

În condiții de vreme caldă şi foarte umedă și înflorirea în masă a plantelor a crescut probabilitatea de deteriorare a sănătăţii persoanelor care suferă de alergie și astm.

În regiunile țării unde vor cădea ploi, persoanele meteo-sensibile vor resimți somnolenţă şi slăbiciune generală, schimbări bruşte în starea de spirit şi de performanţă.

Între 29 și 31 mai se aşteaptă condiţii geomagnetice relativ liniştite, care nu va deranja locuitorii planetei.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1899
Populația:
2006 locuitori

Step-Soci este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Budăi și Step-Soci. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Orhei și la 53 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2006 oameni. Satul Step-Soci a fost menționat documentar în anul 1899.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.