09 july 2012, 15:30 Health views 7251
09 july 2012, 15:30 Health views 7251

Febra letală dengue revine după 80 de ani în Grecia


Foto: tvl.ro

Un bărbat de vîrsta a treia a murit în Grecia din cauza aşa-numitei febre dengue, o boală infecţioasă provocată de un arbovirus, care este transmisă de ţînţarii din specia Aedes, acesta fiind primul caz de acest gen în ultimii 80 de ani în Grecia, transmite BBC News.

Victima, un bărbat în vîrstă de 80 de ani, s-a stins din viaţă la sfîrşitul lunii august a.c.. Potrivit Centrului elen de Control al Bolilor, el a dezvoltat o formă severă de febra dengue, ce a fost însoţită de o hemoragie puternică.

În prezent, autorităţile sanitare elene desfăşoară controale în vederea detectării unor alte posibile persoane contaminate.

Febra dengue a fost învinsă în Grecia după epidemia din 1920. Mai tîrziu, aceasta a reapărut în Europa, unde a fost adusă de o specie de ţînţari asiatici (Asiatic Tiger). Mai multe cazuri de febra dengue au fost raportate în Croaţia şi Franţa în 2010.

Keywords:

sanatate , victime , Grecia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1814
Populația:
3035 locuitori

Moscovei este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Trifeştii Noi și Moscovei. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Cahul și la 191 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3035 de oameni. Satul Moscovei a fost menționat documentar în anul 1814.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.