14 march 2020, 12:30 Health views 3569
Declarație:
14 march 2020, 12:30 Health views 3569

Declarație: "Pur și simplu să porți mască - nu are nici un sens"

Masca medicală de protecție trebuie purtată corect, dar pur și simplu s-o poarte toți - nu are nici un sens.

Declarația a fost făcută de Secretarul de Stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Marina Golovaci, în cadrul emisiunii "NTV-Moldova".

Ea a menționat că oamenii ar trebui să poarte măști dacă sînt bolnavi, tușesc, strănută, dar nu toți cei care circulă prin oraș.

"Ar trebui să poarte măști cei care sînt purtători de infecții sau cei care au grijă de persoane bolnave. În același timp, masca trebuie purtată corect. Nu trebuie s-o aranjăm și să o indreptăm, deoarece, astfel, crește riscul de infectare. Masca trebuie schimbată la fiecare 2-3 ore, deoarece ea se umezește, iar acest mediu umed și cald contribuie la dezvoltarea microbilor. Pur și simplu să porți mască - nu are nici un sens", a subliniat secretarul de Stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Source: noi.md

Keywords:

sanatate , coronavirus

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1837
Populația:
1122 locuitori

Slobozia-Chişcăreni este un sat din cadrul comunei Chişcăreni, raionul Sîngerei. Localitatea este situată la 19 km de orașul Sîngerei și la 112 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1122 de oameni. Satul Slobozia-Chişcăreni a fost menționat documentar în anul 1837.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.