11 july 2012, 16:25 Health views 6045
11 july 2012, 16:25 Health views 6045

Populaţia ţării consumă apă necalitativă


Foto: ecocluster.ru 

Mai mult de jumătate din populaţia ţării consumă apă necalitativă. 50 % dintre localităţi nu au acces durabil la apă potabilă şi canalizare astfel încît oamenii sînt nevoiţi să care apă cu găleata de la sute de metri, iar pentru irigarea solului chiar şi de la zeci de kilometri distanţă, relatează pan.md.

Acestea sînt doar cîteva dintre problemele cu care se confruntă populaţia Republicii Moldova. Autorităţile însă dau asigurări că vor pune capăt managementului defectuos din acest domeniu şi că vor aduce apă în cel mai scurt timp în cele mai afectate localităţi din ţară.

În prezent, se atestă inechitate la capitolele tarife şi accesibilitate la sursele de apă potabilă. Inechitatea la capitolul tarife urmează a fi soluţionată printre altele, prin renovarea apeductelor defectate sau construite necalitativ care duc la pierderi considerabile de apă potabilă, dar şi prin adoptarea Legii cu privire la serviciul public în alimentarea cu apă şi canalizare.

Accesul la apă potabilă şi canalizare calitative contra unui cost acceptabil reprezintă un drept al cetăţeanului şi o datorie a statului, spun experţii.

Keywords:

sanatate , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
748 locuitori

Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Găvănoasa, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Cahul și la 198 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 748 de oameni. Satul Nicolaevca a fost menționat documentar în anul 1878.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.