20 november 2012, 15:33 Health views 8199
20 november 2012, 15:33 Health views 8199

Bacteriile din gură deschid poarta pentru cancer, infarct și diabet

Studiile au arătat că oamenii cu boală parodontală sînt de cel puţin două ori mai predispuşi la boala arterială coronariană care duce la infarct. În cazul pacienţilor care suferă de diabet, boala parodontală duce la creşterea dificultăţii de controlare a glicemiei şi implicit la creşterea complicaţiilor specifice acestei boli. De asemenea bacteriile pot fi aspirate în plămîni şi pot cauza pneumonii, scrie La Vanguardia.

Afecțiunile gingiilor măresc riscul bolilor arteriale coronariane cu 25-50%.

La femeile însărcinate, boala parodontală poate duce la naşterea prematură şi la noi născuţi cu greutate inferioară normalei. Este de aceea foarte important, că toate femeile însărcinate să-şi facă o evaluare parodontală.

Este foarte important să faceţi o evaluare parodontală o dată pe an şi să trataţi boala parodontală încă de la apariţia primelor semne, evitînd astfel pierderea dinţilor, dar şi complicaţiile care pot afecta starea generală a organismului.

Keywords:

sanatate , corp

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
108 locuitori

Pistruienii Noi este un sat din cadrul comunei Pistruieni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 42 km de oraşul Teleneşti şi la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 108 oameni. Satul Pistruienii Noi a fost menționat documentar în anul 1859.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.