07 march 2020, 15:00 Health views 5703
Riscurile internetului mobil: de ce ne îmbolnăvim tot mai des?
07 march 2020, 15:00 Health views 5703

Riscurile internetului mobil: de ce ne îmbolnăvim tot mai des?

Din clipa apariției și a omniprezenței dispozitivelor mobile, nu au mai contenit discuțiile despre gradul lor de nocivitate pentru organismul uman. Pătrunderea totală a tehnologiilor fără fir a actualizat și mai mult această problemă.

Azi aproape fiecare persoană are un telefon cu ieșire la internet, pe care îl folosește destul de activ. O mare parte din populație adoarme și se trezește cu telefonul mobil alături, începe dimineața cu deșteptătorul și fluxul de știri de pe portalurile informaționale sau rețelele de socializare, ascultă muzică în transport, vizionează clipuri video.

Asta în timp ce multă lume nu se întreabă ce urmări poate avea accesul nelimitat la rețea din orice loc. În timp ce lucrează cu poșta electronică sau documentele din smartphone, vizualizează site-uri pe un dispozitiv mobil sau utilizează aplicațiile, omul se expune unui pericol grav, fără a ține cont de faptul că de multe ori internetul mobil poartă în sine riscuri mult mai mari decît cel fix. Savanții și medicii îndeamnă oamenii, în special adolescenții și cei care fac parte din grupurile de risc, să nu-și provoace un rău ireparabil, să reducă la minim utilizarea dispozitivului mobil și să dozeze timpul aflării în internet.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

sanatate , internet

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1710
Populația:
998 locuitori

Ofatinţi este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Novaia Jizni și Ofatinţi. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Rîbnița și la 93 km de Chișinău. Populaţia satului Ofatinți alcătuia 998 oameni în anul 2012. Satul Ofatinți a fost menționat documentar în anul 1710.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.