12 august 2012, 11:10 Health views 6156
12 august 2012, 11:10 Health views 6156

Moldoveanca Mariana Izman a susţinut un recital la Bruxelles

Alături de soprana din România Ana-Camelia Ştefăneţ, pianista originară din R. Moldova, Mariana Izman, a atins o nouă culme în cariera sa. În seara zilei de 6 decembrie, pe scena de la Bruxelles, aceasta a concertat în cadrul evenimentelor care celebrează spaţiul cultural comun România – Republica Moldova, relatează trm.md.

Au încîntat publicul de la Bruxelles cu piese semnate de compozitorii Franz Schubert, Maurice Ravel şi George Enescu.

Într-un interviu exclusiv, Mariana Izman stabilită de 15 ani în Olanda spune că cele mai fericite momente din viaţa ei sînt atunci cînd revine în vacanţă acasă, în Republica Moldova.

Mariana Izman este premiantă a mai multe concursuri internaționale, ea a lansat două CD-uri cu lucrările lui R. Schumann, a înregistrat sonatele lui S. Rahmaninov pentru pian, a dat mai multe concerte cu Orchestra de Cameră a Olandei.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1621
Populația:
1680 locuitori

Cotul Morii este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărăteni și Cotul Morii. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Hîncești și la 84 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1680 de locuitori. Satul Cotul Morii a fost menționat documentar în anul 1621.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.